Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kada Se Mijenjaju Zimske Gume

Kada Se Mijenjaju Zimske Gume

Zimsku opremu na većini važnijih prometnica u kontinentalnoj hrvatskoj morate imati bez obzira na stanje ceste. Minimalna dubina utora je 3 mm.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

A onda se navodi ograda (bez mnogo pojašnjenja), da to mora biti samo kad se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Mijenjaju se kad je gazni sloj manji od 4 milimetra ili nakon pet godina. Letnje pneumatike treba koristiti leti, a zimske zimi.

Uporaba Ljetnih Guma Zimi Novi Zahtjevi Za Gume
cijeli clanak posjetite ovdje: https://nashipoezda.ru/hr/tractor/ispolzovanie-letnei-reziny-zimoi-novye-trebovaniya-k-avtomobilnym-shinam.html
Od vozača se očekuje da ima bar neka minimalna znanja i svest o tome šta treba da uradi kako bi pripremio svoje vozilo za zimu. Zimske gume su bolje od ljetnih, ali samo u zimskim uvjetima i to ne samo zbog snijega i leda nego i temperature. Nove zimske gume se mogu kupiti već po ceni od oko 4.000 dinara (r13), pa naviše.

Kod vulkanizera su gužve, jer zimske se gume skidaju, a ljetne stavljaju na automobile.

Pravilnika i kaže da u periodu od 1. Zimske gume su puno mekanije i po sebi imaju lamele koje isto tako nisu dobre za vožnju ljeti jer se mogu pregrijati i rastopiti te tako i uništiti. Do kraja veljače) obavezne su zimske gume.

Novembra po zakonu počinje zimska sezona kada su u pitanju gume, a traje do 1. Letnje pneumatike treba koristiti leti, a zimske zimi. Što sve trebamo znati o gumama, kada se mijenjaju, što znači koja oznaka i kako odabrati prave gume zimske, ljetne ili univerzalne.

Sto Su To Zimske Gume
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.uniroyal.hr/auto/servis-i-znanje/poznavanje-guma/sto-su-to-zimske-gume
Često dolazimo u nedoumicu kada i zašto moramo mijenjati gume. Kada rukujete sa gumama nikada ih ne bacajte sa visine veće od 1,5 metara. Zimsku opremu na većini važnijih prometnica u kontinentalnoj hrvatskoj morate imati bez obzira na stanje ceste.

Iako zakon ne nalaže da se ljetne gume moraju staviti 15.4., svakako će vam gume biti zahvalne ako ih mijenjate s tim datumom ili čim zatopli, no nikako prije tog datuma ni predugo nakon.

U ovom periodu moramo da imamo sve četiri zimske gume na automobilu, ali samo ako je put pokriven snegom, ledom ili poledicom. Zamjena zadnjih kočnih papučica u najvećoj mjeri ovisi o načinu vožnje i mijenjaju se kada su istrošene pa ih treba redovito kontrolirati. Zimske gume dopuštene su za vožnju cijele godine.

Novembra po zakonu počinje zimska sezona kada su u pitanju gume, a traje do 1. Zimska guma je mekanija i naravno ima. Ljeti su stabilnost u vožnji, potrošnja goriva i put kočenja lošiji nego kod ugrađenih ljetnih guma.

Kada Biste Trebali Staviti I Prebaciti Se Na Zimske Gume Detaljno Pregledamo Ministarstvo Za Izvanredne Situacije I Prometna Policija Pozivaju Da Automobile Sto Prije Presvuku
cijeli clanak posjetite ovdje: https://mylandrover.ru/hr/tires-and-wheels/when-should-i-dress-and-go-for-winter-tires-we-survey-in-detail.html
Ukoliko nemate podrum ili garažu gde biste ostavili svoje zimske gume, možete se osloniti na vulkanizera. Kod vulkanizera su gužve, jer zimske se gume skidaju, a ljetne stavljaju na automobile. Što sve trebamo znati o gumama, kada se mijenjaju, što znači koja oznaka i kako odabrati prave gume zimske, ljetne ili univerzalne.

Poznato je da se zimske gume montiraju obično u oktobru, kada temperature padnu ispod +7 cº.

Polovne gume su znatno jeftinije i koštaju oko 20 i 30 evra. Ako često, na tjednoj ili čak dnevnoj bazi, putujete kroz gorske krajeve, primjerice iz dalmacije prema unutrašnjosti, također zadržite zimske gume do polovice travnja. Nove zimske gume se mogu kupiti već po ceni od oko 4.000 dinara (r13), pa naviše.

Post a Comment for "Kada Se Mijenjaju Zimske Gume"